Scrisorile către Moş Crăciun reprezintă cel mai bun bilanţ al copiilor. Pe lista de dorinţe se numără jucăriile ultimul răcnet, calculatoarele şi clasicul „un frăţior sau o surioară“. Sursa: Reuters
În ciuda vârstei, Moş Crăciun n-a obosit niciodată să citească, în fiecare an, milioane de scrisori, în sute de limbi. Pentru că e mereu în pas cu tendinţele, Moşu’ citeşte şi e-mailurile, scrisori care nu riscă să rămână înzăpezite în vreo cutie poştală. Nu îi dezamăgeşte pe cei care cred în el nici când e vorba de cadouri.
De la clasicul „îmi doresc un frăţior“ până la jocuri pe calculator, computere şi telefoane mobile de ultimă generaţie, pe toate le „plămădesc“ spiriduşii neobosiţi ai Moşului într-un an în care muritorii nici nu se gândesc la forfota de la Polul Nord. Scrisoarea către Moş rămâne, indiferent de timpuri, oglinda dorinţelor ascunse, dar şi un bilanţ al bunei purtări din timpul anului. Copilăria nu te lasă să minţi, aşa că în scrisori apar enumerate năzbâtii şi dorinţe trăsnite.
„Să ştii că nu sunt mototol...“
Pentru „bowling cu monştrişori“, „set pentru jucatul cu banii“, scenă de teatru portabilă şi alte jucării, puse la dispoziţie de www.piciulici.ro, la un concurs organizat după o idee a firmei Jumpeye Creative Media, copiii îşi povestesc eşecurile de la şcoală, certurile cu părinţii sau dau de gol tristeţi pe care nici mamei nu îndrăznesc să i le spună.
Romeo Gabriel e mai mult decât sincer atunci când scopul suprem e să primească multe cadouri. „Dragă Moşule, îmi place să primesc daruri şi mă bucur atunci când ştiu că le merit, o să învăţ tabla înmulţirii toată... mai am puţin, o să fiu cuminte atât cât pot... că nici prea cuminte nu e bine, să nu se creadă că sunt un mototol, deci te aştept cu mult drag.“
Ca să primească ce-şi doreşte, Cristiana se simte datoare să-şi j