Negocierile dintre PSD şi PD-L nu sunt afectate de desemnarea unui nou premier, aşa că liderii celor două partide au stabilit astăzi structura viitorului Executiv. Cabinetul va avea 21 de membri: un premier, un vicepremier, un ministru care se va ocupa de relaţia cu Parlamentul şi 18 miniştri. Sursa: Mediafax Foto
1 /. Cele două partide vor avea mâine o ultimă discuţie cu privire la forma programului de guvernare. "Vom avea cel mai performant Guvern de după '89", a declarat Emil Boc, referindu-se la numele care vor ocupa fotoliile de miniştri.
Vineri, când va avea loc definitivarea structurilor Parlamentului, coaliţia care a semnat "Parteneriatul pentru România" va depune programul de guvernare şi numele miniştrilor în Legislativ. Sâmbătă şi duminică, persoanele nominalizate vor fi audiate în Parlament, iar luni noul Executiv va primi votul de încredere al demnitarilor şi va depune jurământul.
Premierul desemnat, Emil Boc, a declarat, după întâlnirea PDL-PSD de ieri după-amiază, că renunţarea lui Theodor Stolojan nu a influenţat cu nimic cele convenite între cele două partide în cadrul Parteneriatului pentru România.
Şi liderul PSD, Mircea Geoană, a susţinut acelaşi lucru: "Aceasta a fost prima încercare pentru parteneriatul nostru şi am tratat această problemă cu responsabilitate şi seriozitate. Cel mai important este să dăm rapid un Guvern competent României".
Cele două partide au convenit ca noua structură a Guvernului să cuprindă 19 ministere. Astfel, în afară de separarea Finanţelor de Economie, s-a mai agreat crearea ministerelor Turismului şi Tineretului şi Sportului. Aceste modificări vor intra în vigoare ulterior, votul de învestitură a noului Guvern urmând să fie dat pe actuala structură a cabinetului.
PUNCTE IMPORTANTE ALE PROGRAMULUI DE GUVERNARE
> Coaliţia a definitivat