Tinerii greci susţin că uciderea tânărului de 15 ani a fost doar un pretext pentru manifestarea nemulţumirilor legate de guvernare.
Revoltele din Grecia, cauzate de uciderea unui băiat de 15 ani din Grecia de către poliţişti, nu au rămas fără ecouri la Cluj. Cei câţiva greci care studiază aici sunt conectaţi la ceea ce se întâmplă acasă. Ei sunt ţinuţi la curent prin intermediul mass-mediei de felul în care evoluează mişcările de stradă, în timp ce familiile lor au grijă să vină cu lămuriri de la faţa locului. Grecii din Cluj au explicat pentru „Adevărul de Seară” care sunt, în opinia lor, adevăratele motive pentru care au loc aceste manifestări, de partea cui este dreptatea şi ce ar trebui făcut pentru restabilirea liniştii.
Tânărul ucis - scânteia frustrărilor acumulate
Nikos este student în anul cinci la Facultatea de Medicină Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca. Născut din mamă româncă, dar crescut în Grecia, el a explicat că tinerii greci sunt interesaţi de tot ceea ce înseamnă realitatea politică, iar conştiinţa civică este foarte bine dezvoltată în patria lor. „Există cinci partide mari. Când intri la facultate, practic îţi faci debutul în politică, prin prisma faptului că partidele se oferă să te ajute cu diverse informaţii sau să îţi ofere diverse facilităţi”, a explicat studentul. El este de părere că uciderea tânărului grec, Aleksis Grigoropoulos, a fost doar scânteia care a declanşat explozia maselor, aceasta fiind în realitate cauzată de frustrările acumulate de-alungul ultimilor ani: „Epoca euro a adus multă sărăcie în Grecia. Pensiile sunt foarte mici. Este manifestarea frustrării după atâţia ani de batjocură venită din partea guvernului”. Un alt motiv, extrem de important, invocat de Nikos ţine de celebrele scandaluri de corupţie în care a fost implicat guvernul grec. Studentul susţine