Un deficit bugetar de trei procente sau peste, într-un an în care creşterea economică va fi în jurul a opt procente, este dovada unei incompetenţe şi a unei iresponsabilităţi extreme. Tiptil, aproape pe nesimţite, criza s-a insinuat şi în Romånia. Anunţurile de concedieri, de închideri de fabrici încep să nu mai fie ştiri de prima pagină. Valoarea creditelor care nu mai pot fi rambursate creşte cu viteză, chiar dacă de la un nivel foarte scăzut. Încasările la buge
Un deficit bugetar de trei procente sau peste, într-un an în care creşterea economică va fi în jurul a opt procente, este dovada unei incompetenţe şi a unei iresponsabilităţi extreme.
Tiptil, aproape pe nesimţite, criza s-a insinuat şi în Romånia. Anunţurile de concedieri, de închideri de fabrici încep să nu mai fie ştiri de prima pagină. Valoarea creditelor care nu mai pot fi rambursate creşte cu viteză, chiar dacă de la un nivel foarte scăzut.
Încasările la bugetul de stat se încăpăţånează să nu ţină seama de estimările super-optimiste ale lui Vosganian, care a angajat cheltuieli bazåndu-se pe aceste evaluări nerealiste. Criza e ca un virus; ea va veni oricum. Întrebarea este cåt de slăbit este organismul în care se cuibăreşte virusul. A lăsa un buget făcut vraişte, aşa cum îl lasă guvernul Tăriceanu, înseamnă să laşi un organism vlăguit într-o perioadă în care colcăie toate bolile. Un deficit bugetar de trei procente sau peste, într-un an în care creşterea economică va fi în jurul a opt procente, este dovada unei incompetenţe şi a unei iresponsabilităţi extreme. Şi vorbim de un deficit cauzat doar de deciziile Guvernului, nu despre majorarea salariilor profesorilor votată în Parlament, care nu a intrat în vigoare. Altfel spus, deşi am avut ani de creştere economică, nu avem niciun fel de osånză, de bani albi pentru zile negre, din care să putem trăi în perioada următoare.
Pur ş