Criza economica determina adoptarea celor mai ciudate decizii, care contravin flagrant legilor economiei de piata.Astfel, dupa ce presedintele american a declarat ca "Au fost sacrificate principiile pietei libere pentru a salva economia", nascand dilema daca economia trebuie salvata sau nu in acest fel?, Comisia Europeana a decis, de asemenea, sa incalce, fie si temporar, unele principii ale pietei libere.Unul dintre aceste principii este cel al liberei concurente, fara interventii din partea st
Criza economica determina adoptarea celor mai ciudate decizii, care contravin flagrant legilor economiei de piata.
Astfel, dupa ce presedintele american a declarat ca "Au fost sacrificate principiile pietei libere pentru a salva economia", nascand dilema daca economia trebuie salvata sau nu in acest fel?, Comisia Europeana a decis, de asemenea, sa incalce, fie si temporar, unele principii ale pietei libere.
Unul dintre aceste principii este cel al liberei concurente, fara interventii din partea statului care ar putea perturba echilibrul din economie.
Concret, Executivul Unuiunii Europene a decis ca, in urmatorii doi ani, statele membre vor putea acorda fara notificare, in unele cazuri, imprumuturi subventionate, garantii pentru credite cu comision redus, capital de risc pentru IMM-uri sau ajutoare directe in valoare de pina la 500.000 de euro.
"In contextul inghetarii pietei creditelor, chiar si companiile sanatoase ar putea avea probleme in ceea ce priveste obtinerea finantarilor de care au nevoie. Aceasta situatie le-ar putea pune in pericol activitatea", se precizeaza intr-un comunicat al Executivului de la Bruxelles.