Un spectacol în beneficiul copiilor supradotaţi şi defavorizaţi
Pe 20 decembrie, artişti de prestigiu se reunesc pe scena Ateneului, într-un regal muzical cu implicaţii sociale. Instituţia care a împlinit 140 de ani, reper cultural definitoriu pentru această naţie, va găzdui un maraton gândit să-i ajute pe cei care ar putea scrie istoria de-acum înainte. Fundaţia Solidaritatea Culturală pentru România Ars XXI organizează un spectacol de calibru, prin care încearcă să-i sprijine pe copiii supradotaţi, dar defavorizaţi, ai ţării. Participanţii pot face, în sală, donaţii pentru tinerii care, deşi dispun de calităţi excepţionale, nu beneficiază de aceleaşi condiţii şi în plan material.
Corul Madrigal, violonistul Gabriel Croitoru, violoncelistul Marin Cazacu, Ansamblul Traffic Strings, oboistul Adrian Petrescu şi tenorul Codruţ Ştefănescu vor interpreta lucrări dintr-un perimetru sonor extrem de variat: Paganini, Ceaikovski, Haciaturian, Şostakovici, Piazzolla, John Lennon, Gheorghe Zamfir, I. D. Chirescu, D. G. Kiriac, Grigoraş Dinicu şi David Popper fac parte din repertoriul serii. Regia muzicală a acestui întreg impresionant este semnată de Lucian Moraru, iar Alexandra Velniciuc va fi prezentatoarea spectacolului.
Concertul este programat să înceapă la ora 19, iar accesul în sală se face de la ora 18.30. Întrucât evenimentul este transmis în direct, spectatorii pot intra doar până la momentul debutului său. (D.P.)
Un spectacol în beneficiul copiilor supradotaţi şi defavorizaţi
Pe 20 decembrie, artişti de prestigiu se reunesc pe scena Ateneului, într-un regal muzical cu implicaţii sociale. Instituţia care a împlinit 140 de ani, reper cultural definitoriu pentru această naţie, va găzdui un maraton gândit să-i ajute pe cei care ar putea scrie istoria de-acum înainte. Fundaţia Solidaritatea Culturală pentru România Ars XXI organiz