Medici care se intorc in Romania. Mii de medici tineri din Romania intentioneaza sa paraseasca spitalele pentru a merge sa lucreze in tari din UE, iar alte mii au plecat deja. Sunt insa si doctori, atat in spitale de stat, cat si in privat, care au experimentat ani buni medicina peste hotare si au revenit sa dea o mana de ajutor profesionist la dezvoltarea medicinei romanesti. Adina Chirita, specialist in imagistica, Lidia Draghici, cardiolog, Ramona Nicolescu, endocrinolog, Sergiu Stoica, neurochirurg, toti au pana in 36 de ani si o diploma internationala de medic. Mai tarziu decat ei, la peste 40 de ani, chirurgii Marius Uscatu si Horia Muresian au facut acelasi pas avand in spate specializari extrem de „pretioase“, scrie EvZ.
„Follow the money”: sefii de la Drumuri si Hidroelectrica, mai tari ca ministrii. In vreme ce unele ministere sunt vanate pentru influenta in guvern, altele sunt dorite pur si simplu pentru ca titularul portofoliului va putea rula sume imense de bani. Sunt ministere cu bani multi pe hartie (cum ar fi Educatia sau Munca si Protectia Sociala) - acestea sunt putin atractive, fiind dependente de buget si, mai tot timpul, tinta nemultumirilor sociale. In schimb, sunt ministere care au in subordine companii nationale care deruleaza investitii imense, cum ar fi Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Metrorex sau Hidroelectrica, scrie Gandul.
Harta autostrazilor: ce a fost si ce va fi. Programul de guvernare PDL-PSD rade multe dintre proiectele noi de autostrazi si drumuri expres demarate, cel putin pe hartie, de catre PNL. Au fost pastrate doar programele convenite in perioada 2005-2006. Filozofia prin care diferitele regiuni ale tarii se vor conecta la reteaua rutiera se schimba inainte de a fi pusa in practica. Unele proiecte, cum ar fi cele de drumuri expres sau chiar cele ale unor autostrazi, ale caror studii