Grupul Eurolines, controlat de omul de afaceri Dragos Anastasiu, nu a mai fuzionat cu cele doua firme aflate in proprietatea familiei Martin, Mistral Tours si Mistral Resort, asa cum au anuntat cu cateva luni in urma reprezentantii companiilor.
Acordul anuntat in vara acestui an prevedea ca Dragos Anastasiu si asociatii sai din Eurolines sa cedeze 47% din actiunile grupului Touring Eurolines, in timp ce grupul devenea actionar cu 99% la Mistral Tours si Mistral Resorts.
"Acest deal nu a mai fost incheiat pentru ca nu a fost aprobat de Consiliul Concurentei si am fost fortati sa il amanam pentru a avea timp sa pregatim documentele necesare. Va fi incheiat probabil anul viitor, insa nu stim in ce conditii. In prezent, atat noi, cat si cei de la Eurolines avem alte prioritati. Fiecare afacere trebuie regandita in aceste conditii de criza si acesta este lucrul pe care ne concentram in momentul de fata", a spus Corina Martin, proprietara Mistral.
In momentul anuntarii fuziunii, Dragos Anastasiu, care nu a putut fi contactat in ultima perioada, anunta ca intentioneaza sa incheie parteneriate si cu alte firme, unul dintre domeniile vizate fiind transportul aerian.
Cea mai importanta firma din cadrul grupului Eurolines, cea de transport international de persoane, inregistra dupa prima jumatate a anului o scadere de 13% a veniturilor, acest domeniu de activitate fiind afectat ca urmare a concurentei low-cost. Activitatea de transport international de persoane contribuia cu circa 40% la afacerile grupului Eurolines.
Grupul Eurolines ruleaza afaceri de peste 30 de milioane de euro din activitati precum turism sau transport rutier de persoane, iar Mistral detine doua agentii de turism in Constanta, un hotel de 80 de camere la Moeciu, precum si un ponton de lux in Delta Dunarii. Rulajul agentiilor de turism se ridica la circa 2-3 milioane de euro, po