» Investitorii din zona critica ritmul lent in care se munceste la inlocuirea retelelor.
» Sapaturile arheologice au fost terminate pe strazile Lipscani si Gabroveni, dar santierul continua.
Reabilitarea infrastructurii din centrul istoric i-a adus la exasperare pe locuitorii si pe patronii de magazine din zona. Acestia acuza faptul ca lucrarile se prelungesc nepermis de mult, nu a fost respectat termenul initial de finalizare, stabilit pentru acest an, iar santierele au ramas deschise pe timpul iernii.
Santuri cu noroi pe Lipscani
Una dintre strazile cele mai afectate de lucrari este Lipscani, pe care nu se mai poate circula normal de cateva luni. Trecatorii sunt nevoiti sa mearga pe pasarele inguste de lemn si sa traverseze strada doar pe acolo unde au fost instalate podete. Constructorii au decopertat drumul si au lasat pamantul descoperit, care s-a transformat in mocirla dupa ultimele ploi. Printre gunoaie si resturi menajere, acolo isi fac veacul maidanezii din zona care ii latra pe intrusi. Comerciantii din zona s-au plans ca situatia dureaza nepermis de mult si ca apelurile facute la autoritati au ramas fara raspuns. "Comunitatea Oamenilor de Afaceri din Centrul Istoric Bucuresti (COACIB) este puternic afectata de amploarea si durata lucrarilor ocazionate de reabilitarea strazilor si utilitatilor.
Dupa ce anul trecut s-au efectuat lucrari ample utilizand tehnologia no-dig pe strada Lipscani, intr-un ritm exasperant de incet, in acest an a fost decopertata intreaga suprafata a acestei importante artere comerciale", au declarat reprezentantii oamenilor de afaceri. Acestia au declarat ca arheologii care trebuie sa faca sapaturi, inainte de a incepe lucrarile de reabilitare a infrastructurii, au fost vazuti cam rar pe santier. Comerciantii au mai atras atentia asupra faptului ca tevile de apa au ramas descop