Fabrica Draexlmaier Hunedoara, producător de componente din industria auto, nu intenţionează să opereze reduceri semnificative de personal.
Cel puţin aşa le-a comunicat administraţia sindicaliştilor din cadrul fabricii hunedorene, cu care a avut o întrevedere miercuri seara. Liderii sindicatului Draexlmaier spun că în această perioadă personalul va fi reevaluat, din moment ce conducerea fabricii doreşte să disponibilizeze cel mult 200 din totalul de 1.800 de angajaţi.
Sindicatele vor demara negocieri cu administraţia pentru a stabili condiţiile în care vor pleca angajaţii, inclusiv acordarea de salarii compensatorii. Sindicaliştii se declară mulţumiţi de această intenţie a administraţiei Draxlmaier, însă au o serie de nemulţumiri care persistă de câteva luni bune. Reprezentantul legal al sindicatului Draexlmaier, Costin Aldescu, este de părere că multe dintre problemele din fabrică se acutizează din cauză că managementul local fuge de răspundere şi se ascunde după conducerea de la Piteşti. „Când am discutat cu domnul Harald Polleres (directorul fabricii de la Hunedoara - n.r.) şi l-am întrebat exact ce calitate are dumnealui, mi-a dat orice răspuns numai cel de «şef de punct de lucru» nu“, explică Aldescu.
La începutul lunii, compania Draexlmaier a făcut public faptul că a decis să închidă temporar producţ ia la unităţile din Hunedoara, Timişoara, Codlea, Piteşti şi Satu-Mare. Draexlmaier are în total 45 de unităţi de producţie în lume, dintre care 30 în Europa.
La Timişoara, uzina Draexlmaier şi-a încetat producţia pe 9 decembrie 2008 şi va fi reluată pe 8 ianuarie 2009. Şi la Hunedoara, uzina producătoare de sisteme electrice, a sistat activitatea pe 6 decembrie, şi o va relua abia pe 12 ianuarie 2009. La Codlea, fluxul de producţie a fost oprit pe 15 decembrie, până pe 4 ianuarie, iar la Piteşti şi Satu-Mare, fab