Tephra Bar poate fi descris foarte simplu in trei cuvinte - volum, grandoare si opulenta. Dincolo de aceste caracteristici intimidante se afla insa un spatiu cald si intim in care se poate bea cafeaua de dimineata pe acorduri de jazz sau chill out.
Barul atrage mai intai prin design, o combinatie de pretios vintage si modern. Puteam sa jur ca am intrat intr-o camera de castel baroc - mese rotunde cu picioare sculptate, scaune cu tapiserie de catifea si spatar "brodat", candelabre opulente, podea luminata si pereti imbracati intr-un tapet care parca face valuri.
Conceptul pare sa fie un fel de simbioza perfecta intre feminin si masculin. De o parte sunt elementele albe, iar de cealalta - accesoriile negre, ambele completate de mai multe nuante de lila, toate in sidef. Apoi, in lumina difuza, toate acele tonuri de sidef nu fac decat sa accentueze melanjul de putere si delicatete. Nu degeaba se spune ca detaliile fac totul.
Din meniu puteti alege cateva coniacuri de peste 20 de ani vechime sau cafeaua Bristot pe care sa le savurati la "masa Regelui si a Reginei" (decorata cu cristale Swarovski) sau, la fel de bine, la orice alta masa.
Pentru ca atunci cand am poposit eu la Tephra era dimineata si, deci, coniacul iesea din discutie, am ales un simplu cappuccino si o masa la fereastra.
Fara cristale. Dar foarte comoda si cu o panorama linistitoare. La care a contribuit cu succes si muzica ambientala.
Pentru cei care imi urmeaza exemplul si vin la Tephra pana in ora 5 a dupa-amiezei meniul este pregatit cu ceaiuri (9 lei), milkshakes, smoothies si o larga paleta de cocteiluri, de la alccolice (25 lei) la perfect inofensive, adica non-alcoolice (13 lei) sau long drinks (16 lei).
In putinul timp petrecut la Tephra mi-am dat seama ca acesta este un bar care, spre deosebire de multe alte locatii din Bucuresti, are un concept bine definit