Ieri, la Centrul de Creatie a avut loc conferinta finala a proiectului "Masuri active de ocupare a resurselor umane din mediul rural", finantat prin programul Phare 2005 "Coeziune Economica si Sociala - componenta Dezvoltarea Resurselor Umane". Managerul proiectului a fost Maria Puscaciu, directorul Centrului de Creatie. "A fost un proiect frumos si in acelasi timp foarte greu. Locuitorii a 11 comune din judetele Braia si Tulcea au beneficiat de nenumarate cursuri, iar rezultatele sint mai mult decit imbucuratoare. Un alt rezultat important al proiectului nostru este acela ca am amenajat un atelier de ceramica. Este primul atelier de ceramica ce reapare in Braila dupa o perioada de aproximativ 70 de ani. Un alt cistig este acela ca echipa noastra a reusit sa promoveze si sa obtina aprobarea unui standard ocupational de modelator ceramica", a spus directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu.
Au fost prezentate si citeva obiecte de promovare a imaginii Brailei, realizate de Catalin Batir si Laurentiu Buglea, de la Centrul de Creatie.
Proiectul s-a derulat in perioada 03 ianuarie - 31 decembrie. Obiectivul general al proiectului a vizat dezvoltarea capitalului uman din Judetele Braila si Tulcea, comunele Cazasu, Vadeni, Smirdan, Romanu, Gemenele, Bertestii de Jos, Gropeni, Tufesti, Valea Cinepii, Tichilesti, Chiscani, prin imbunatatirea capacitatii de angajare si a spiritului antreprenorial.
Prin obiectivul specific al proiectului echipa de implementare si-a propus dezvoltarea abilitatilor de invatare continua a 60 persoane si ocuparea a unui numar de 12 persoane din grupul tinta.
Grupul tinta al proiectului a fost format din 60 persoane, fara limita de virsta, someri de lunga durata sau care traiesc din agricultura de subzistenta. Prin implementarea proiectului s-au obtinut: 85 de persoane consiliate in cariera profesiona