Monica Iacob-Ridzi, viitorul şef al Tineretului şi Sportului, a primit avizul din partea comisiei parlamentare de specialitate
Marţi, 23 decembrie, ar putea fi prima zi de lucru a Monicăi Iacob-Ridzi în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului. După cum se derulează evenimentele, Guvernul Emil Boc va primi luni votul de învestitură din partea Parlamentului şi în aceeaşi zi e posibil ca miniştrii să depună şi jurămîntul la Palatul Cotroceni.
Ieri, nominalizaţii pentru ministere au fost audiaţi de comisiile parlamentare de specialitate. Cu 30 de voturi pentru, 1 împotrivă şi 3 abţineri, Monica Iacob-Ridzi a primit avizul favorabil. "Nu am făcut sport de performanţă, dar consider că un ministru trebuie să fie un manager în primul rînd", a explicat Ridzi deputaţilor care au întrebat-o dacă nu se simte dezavantajată că e femeie şi că nu a făcut sport de performanţă. Aceasta a adăugat că din cei 16 miniştri ai sportului din Uniunea Europeană, şase sînt femei, printre ţări enumerînd Franţa, Spania şi Suedia.
Îl vrea pe Belu
Ministrul nominalizat pentru TS a mai spus că doreşte să-l păstreze pe Octavian Belu în funcţia de secretar de stat pe probleme de sport. "Sper ca şi Belu să-mi accepte oferta", a adăugat Ridzi, care a infirmat varianta cu fostul arbitru FIFA, Ion Crăciunescu.
Nemulţumirile lui Ridzi
- că doar unul din cinci tineri face sport;
- numărul mic de medalii obţinut de România la Olimpiada de la Beijing
- că înotătorii care se antrenează pentru sărituri folosesc saltele în lipsa bazinelor;
- că practicanţii de bob trebuie să se antreneze în străinătate;
- că echipa de polo nu are condiţii optime de antrenament;
- că gimnastele aleargă între bazele de la Bucureşti şi Deva;
Dorinţele lui Ridzi
- investiţii în bazinele şcolare;
- fonduri private pentr