Clubul din Ghencea a scăpat basma curată din multe situaţii dubioase, atât înainte de ’89, cât şi după. Sursa: Mediafax Foto
Clubul de fotbal Steaua Bucureşti are lipici la scandal, dar şi la protecţie din partea oamenilor cu funcţii importante. Ultima situaţie în care Steaua a fost tratată cu indulgenţă este cazul „Valiza“, în care patronul „roş-albaştrilor“, Gigi Becali, este acuzat că ar fi oferit 1,7 milioane de euro componenţilor echipei „U“ Cluj ca aceştia să nu piardă duelul cu CFR Cluj, din ultima rundă a campionatului trecut (astfel, titlul ar fi ajuns în Ghencea).
Deşi există destule probe prin care i-ar putea sancţiona pe stelişti în plan sportiv, stenogramele scoase la iveală de procurorii DNA abundând în capete de acuzare, Federaţia Română de Fotbal aşteaptă încă finalizarea cazului în justiţie.
Dopatul Neaga, salvat de Mitică
Comportamentul forului condus acum de Mircea Sandu, care este pe cale să îngroape cazul „Valiza“, nu este însă o noutate. El se perpetuează dinainte de Revoluţie, când Steaua era protejată de protipendada comunistă, în frunte cu Valentin Ceauşescu, fiul dictatorului. În 1988, Steaua a jucat împotriva celor de la Dinamo în finala Cupei României, dar meciul nu a mai ajuns niciodată la final. Partida a fost întreruptă după ce, în minutul 90, la scorul de 1-1, „roş-albaştrii“ au înscris un gol care a fost anulat pentru ofsaid. La comanda lui Valentin, „militarii“ au părăsit terenul, iar ulterior Federaţia a decis ca trofeul să ajungă în vitrina Stelei, rezultatul omologat fiind 2-1.
La finalul sezonului 2000-2001, Adrian Neaga, jucător la FC Argeş, a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Atacantul era în vizorul Stelei, fapt care l-a ajutat enorm să scape de cuvenita suspendare. Gigi Becali, pe atunci sponsor la clubul din Ghencea, a oferit aproximativ un milion d