Peste două miliarde de creştini din întreaga lume se pregătesc să întâmpine Crăciunul, dar zeci de milioane dintre ei nu pot spune ce religie au de teamă să nu fie maltrataţi de autorităţi. În unele ţări asiatice şi africane, creştinii sunt bătuţi şi chiar omorâţi din cauza credinţei lor în Iisus Hristos. Pentru că nu vor să se convertească la alte confesiuni, ei îndură suferinţa sau se refugiază în statele vecine.
Cu toate că propovăduieşte toleranţa şi iubirea aproapelui, creştinismul nu este privit cu încredere, mai ales în statele conduse de regimuri autoritare, fiind o religie interzisă. Nici în ţările care pretind că sunt democraţii mai mult sau mai puţin consolidate, minorităţile religioase nu au parte de prea multe drepturi şi chiar devin ţinta unor atacuri ale extremiştilor de altă religie.
Deşi Constituţiile garantează libertatea religioasă, în realitate, creştinii nu au dreptul nici măcar să îşi procure Biblia, iar în cele mai fericite cazuri, au doar un lăcaş sfânt improvizat. Potrivit asociaţiei culturale franceze, Portes Ouvertes France, ei sunt închişi şi torturaţi, mai ales în Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Asia de Est şi de Sud-Est, dar şi în Africa.
Topul asupritorilor
Dintre primele zece ţări unde persecuţiile creştinilor sunt cele mai grave, Coreea de Nord se află la loc de frunte, unde regimul comunist a interzis orice formă de libertate a cultelor. Pentru populaţia care este ruptă de restul lumii şi dependentă de conducere, creştinismul este o religie rea. Adepţii săi sunt loviţi, maltrataţi şi trimişi la închisoare. Dincolo de gratii ajung chiar şi familii întregi dacă unul dintre membrii săi este prins cu o Biblie sau cu alte cărţi religioase.
Pe locul doi al clasamentului se află Arabia Saudită, unde nicio minoritate religioasă nu este recunoscută, toţi cetăţenii fii