Prin emisiunile pe care le prezintă, Dan Negru brevetează în televiziune ceea ce alţii au introdus în politică, fotbal sau management: noutatea veche, alias schimbarea care nu modifică.
„Ciao, Darwin!“, „Ziua Judecăţii“ şi „Te pui cu blondele?“ au o mulţime de lucruri în comun: recursul la stupizenie, limbajul buruienos, femeia pe post de ornament sexual. În fiecare dintre ele concurenţii trebuie să fie ridicoli, nătângi, gata de scandal. „Te pui cu blondele?“, sora mai mică a showurilor prezentate de Negru, nu se abate de la scenariu. Titlul emisiunii se vrea o pendulare între aparenţă şi esenţă - blonda e anunţată drept un adversar redutabil, indiferent de probă, dar pe parcurs privitorii se vor convinge, nu-i aşa, de deficitul ei de glagorie.
Un purist l-ar înfiera pe creatorul formatului de la Antena 1 şi i-ar imputa excesele discriminatorii. În fond, intenţia subînţeleasă a unui titlu ca „Te pui cu blondele?“ e un afront. Altfel spus, în spatele acestor cuvinte ar trebui să citim - noi, deştepţii - ceva de genul „aoleu, ce proaste sunt“. Deranjează şi asta, fireşte, dar parcă şi mai mult supără clauza de mârlănie pe care personajele au semnat-o la intrarea în platou. Sigur, e un joc. Sigur, ne amuzăm. Dar dacă obligi pe toată lumea să treacă la măgării din secunda unu, te descalifici şi îţi bănuieşti telespectatorii că sunt săraci cu duhul. În ciuda a tot ce se spune despre el, Dan Negru nu e un zevzec. Urlă, mai scapă câte-o vorbă tare, nu retează mojiciile, dar cred că, după ce se termină show-ul, face un duş mental prelungit.
Am rămas cu gura căscată acum câteva săptămâni, când o concurentă prezentată drept ziaristă (sper să fi fost o glumă) a declarat că iniţialele CD din acronimul PNŢCD înseamnă „Comunist Democrat“. Şi am aşteptat ca următoarele concurente să dea alte soluţii anapoda, de la „Corpul Diplomatic“ la „Compa