Grila notarilor coboara cu preturile apartamentelor la nivelul anului 2004. Preturile terenurilor din noua grila notariala, in functie de care se va calcula taxa notariala pe tranzactie, vor fi la nivelul inregistrat in 2005. Surse din cadrul UNNPR spun ca preturile locuintelor vor fi, in cazul multora dintre zonele din Capitala, la nivelul celor publicate in grila dupa care s-a operat in anul 2004. In ceea ce priveste terenurile, preturile din noua grila vor fi la nivelul celor din 2005. Conform informatiilor facute publice in momentul in care s-a lansat grila de preturi din 2004, un apartament cu doua camere, situat pe Bulevardul Unirii intr-un bloc construit intre 1977 si 1990, costa peste 44.000 de euro. Daca blocul a fost finalizat dupa 1990, pretul ajungea la 50.000 de euro, scrie Cotidianul.
Eugen Voicu, seful Aviva Investors, sustine ca fondurile mutuale dedicate „efectelor de comert” vor avea cele mai bune randamente in 2009 daca va continua criza. In 2009, daca criza va continua, vor mai aduce randamente bune fondurile mutuale pe obligatiuni si cele monetare. La cele pe obligatiuni randamentul ar putea depasi usor depozitele bancare. La cele monetare e posibil ca randamentul sa se situeze aproape de cel al depozitelor bancare. Vor merge prost, daca criza va continua, fondurile pe actiuni. „In cazul in care criza se incheie prin vara e posibil ca fondurile pe actiuni sa aduca randamente-record pana la finalul anului. Daca va continua, nu vad un randament bun la fondurile pe actiuni. Deci totul depinde de cat de mult va continua criza. E o investitie riscanta investitia la bursa, dar obtinerea unui randament mare implica o doza mare de risc”, mai anunta seful Aviva Investors, afirma Cotidianul.
Unele banci din Romania nu se dezic de vechile practici si inca mai aplica unele comisioane menite sa mai „smulga“ niste bani din buzunarul clien