Indiferent de ţările în care au ales să trăiască, românii de pretutindeni au început pregătirile pentru Crăciun şi Revelion. Dintre cele peste două milioane de emigranţi, doar o mică parte dintre ei vor reveni în ţară. Pe restul, Sărbătorile îi vor aşteaptă în cele mai diferite colţuri ale lumii. Până pe 30 decembrie, Evz.ro vă propune o incursiune în vieţile unor români din străinătate şi va prezenta cum arată tradiţiile româneşti la mii de kilometri distanţă. Sursa: Horia CalaceanuSursa: Sorin Antonescu
1 /. Mâine vei afla cum se vor desfăşura Sărbătorile din acest an pentru o româncă stabilită în Statele Unite ale Americii.
Gelozia este uneori un sentiment familiar pe care îl trăiesc cei care află că prietenii lor vor pleca în concediu în străinătate, iar ei nu îşi permit, din lipsă de timp sau bani. Sunt însă români care fac anual sacrificii pentru a petrece chiar şi numai câteva zile în ţara lor natală.
Este vorba despre cei care au emigrat şi care nu se pot întoarce din aceleaşi motive pentru care alţi nu pot pleca. Dintre cei plecaţi, sunt însă şi români care preferă să rămână în ţările de adopţie sau aleg orice altă ţară, pentru o săptămână de concediu. În această categorie intră cei care şi-au adus rudele cu ei, care nu mai au familie la care să revină sau din simplul motiv că pot cheltui aceeaşi sumă de bani pe destinaţii noi, mai mult sau mai puţin exotice.
Dacă românii emigraţi sau care locuiesc în ţară sunt sau nu norocoşi cu destinaţiile de Sărbători pe care şi le permit, rămâne la aprecierea celor care trăiesc această situaţie.
Prin tradiţii, mai aproape de casă
Comunităţile cele mai mari au început, încă de la începutul lunii decembrie, să organizeze evenimente prin care să substituiească lipsa tradiţiilor de acasă. Exportate în societăţi şi culturi diferite, obiceiurile român