Revelion 1988-1989. La unul dintre restaurantele de atunci, ce funcţionează modernizat şi astăzi. Revelion la care se ajungea şi se pleca cu taxiurile bişniţarilor. Revelion cu "Vin de masă" şi şampanie "Bucium", cu suc "Brifcor" şi cafea nechezol.
Revelion la care se organiza tombola decorată cu hârtie creponată dăruită de Moş Gerilă, şi în care una dintre "surprize" era aceea că "nu ai câştigat nimic!" sau, cel mult, o suzetă. Un singur fericit primea un aparat foto rusesc "Smena" cu film Azomureş. Revelion cu ţigări Carpaţi, Amiral sau bulgăreştile BT. Revelion cu felicitarea sobră a lui Ceauşescu oferită de pe sticla unui televizor alb-negru cu lămpi, marca Sirius. Revelion cu căluşari şi "Ursul", cu zăpadă din belşug şi multă, multă voie bună. Cu întârzieri acasă anunţate de la telefoanele butucănoase ce trosneau zgomotos la colţul străzii, cu furci imense şi difuzoare uriaşe şi care mergeau cu fise de un leu şi trei lei. Revelion cu iz de comunism.
Ne-a povestit cum a fost la Revelionul 1988-1989, Şerban Liliac, şef de sală la restaurantul Select din Iaşi, un restaurant cu tradiţie. El lucrează la această unitate din 1980, de aproape 28 de ani. Este singurul ospătar în viaţă din Iaşi care avea voie şi l-a servit pe Nicolae Ceauşescu, Nicu şi Elena Ceauşescu şi rudele lor prin alianţă.
"«Selectul», restaurantul nostru, era cel mai elegant şi cel mai dotat restaurant al Iaşiului în anii 1988-1989. Era unitatea etalon a ICSAP-ului. Era şi un director foarte bun, care ţinea foarte mult la ţinuta ospătarilor, care erau îmbrăcaţi cu pantalon bleumarin, cu haină şi cravată grena, camaşă albă. Ospătăriţele purtau vestă, cu tocă în cap, o bluziţă, ie şi o vestuţă ce se separa prin altă culoare, erau foarte elegante.
Şi atunci se făcea brad, cu globuri, era frumos, în perioada aia cred că era zăpadă mai tot tim