Tinerii orădeni şi-au făcut timp de spovedanie, înainte de Crăciun. Orădenii şi-au pregătit şi sufletul de sărbătoare. Mulţi dintre ei şi-au făcut timp să treacă pe la preot pentru a se spovedi.
Spovedania este una dintre cele şapte taine ale bisericii, cu temelia în Sfintele Scripturi. Prin autoritatea dată de Mântuitorul Isus Hristos apostolilor, iar apoi episcopilor şi preoţilor, aceştia au puterea de a lega şi dezlega păcatele oamenilor.
Părintele Vasile Sabău de la Biserica Ortodoxă Sfântul Mucenic Gheorghe spune că spovedania este necesară pentru suflet. Este o ocazie pentru credincios să îşi cureţe sufletul de păcatele săvârşite de la ultima spovedanie şi în acelaşi timp o modalitate de primenire a vieţii personale, un mod de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului.
Cu şcoala la spovedit
Privită din exterior, spovedania pare o anchetă a preotului, o obligaţie, dar de fapt este mult mai mult este o întâlnie a omului cu Dumnezeu. „Spre bucuria mea, în acest post al Crăciunului, au venit foarte mulţi tineri la spovedanie. Şi-au făcut timp pentru suflet, deşi viaţa lor este foarte agitată datorită preocupărilor profesionale.De asemenea au venit aproape o mie de copii şi adolescenţi de la Şcoala Generală Oltea Doamna, cu care biserica noastră are o relaţie de parteneriat”, spune părintele Sabău. Acesta spune că a avut parte de spovedanii care l-au cutremurat, unii enoraşi spovedindu-e pentru prima dată în viaţă sau după o perioadă foarte îndelungată. Unii au decis că este momentul să aibă un nou început în viaţă, de aceste sărbători. Preotul speră că odată cu noua generaţie, care nu mai ocoleşte biserica, fiecare enoriaş să aibă propriul duhovnic. Acesta are un rol important în viaţa credinciosului, relaţia devine părinte-copil, iar enoriaşul îşi pune sufletul în palmă.
Preot sau psiholog?
Întrebat dacă spovedania nu se suprapune