Spiritul Crăciunului ne învăluie pe toţi şi trăim, în această perioadă, o poveste frumoasă în care Moşul cel bun ne împlineşte dorinţele. Istoria naşterii lui Iisus la marginea Betheelem e, însă, una tristă. Crăciunul este cea mai iubită sărbătoare din an. Printre cadouri însă, trebuie să ne amintim semnificaţia acesteia. Fulgi mari de zăpadă, atmosferă de basm, Moş Crăciun, dolofan şi vesel, cu plete dalbe şi barbă stufoasă, cu haine roşii şi cingătoare mare şi neagră...
O sanie magică, plină de jucării, trasă de opt reni, care se opreşte pe la fiecare casă din lume în care se află un copil cuminte…
Ştim bine cum stau lucrurile acestea. Funcţionează ca la carte, în fiecare an. Pentru că Moş Crăciun nu dă greş niciodată. Nu are cum. El e Moş Crăciun. Povestea lui însă nu a fost de la bun început plină de veselie.
Transformat printr-o minune
O legendă spune că staulul aflat la marginea Bethleemului, în care s-a născut Iisus Hristos, era proprietatea unui om bogat, numit Crăciun, vestit pentru zgârcenia sa.
Cu puţin înainte să-l nască pe Mântuitor, Fecioara Maria s-a oprit la casa acestuia, căutând un adăpost pentru noapte. Crăciun nu era acasă.
Crăciuneasa, soţia acestuia, i-a deschis uşa Fecioarei şi i-a spus că îi este frică să o primească în casă pentru că soţul său este arţăgos şi iute la mânie.
Auzind acestea, Fecioara Maria a rugat-o pe Crăciuneasă să o lase să înnopteze în staul, iar femeia s-a înduplecat, gândindu-se că soţul său va veni obosit, târziu în noapte, şi nu va prinde de veste că o străină a stat peste noapte în grajdul său, lângă dobitoace.
N-a trecut mult, iar Maica Domnului a fost cuprinsă de durerile facerii, iar Crăciuneasa a moşit pruncul.
Cum femeia îşi tot făcea de lucru prin grajd, Crăciun a intrat la bănuieli, a