Softul şi serviciile vor fi una dintre puţinele pieţe autohtone cu creştere în 2009, cånd îşi vor reconfirma rolul de instrument eficient de reducere a costurilor. Pe holurile hotelului Ibis din Capitală, înainte de conferinţa de presă aniversară care marchează zece ani de activitate a Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Liviu Drăgan, preşedintele organizaţiei, şi Radu Georgescu, vicepreşedintele acesteia, nu reuşesc să se pună de acord
Softul şi serviciile vor fi una dintre puţinele pieţe autohtone cu creştere în 2009, cånd îşi vor reconfirma rolul de instrument eficient de reducere a costurilor.
Pe holurile hotelului Ibis din Capitală, înainte de conferinţa de presă aniversară care marchează zece ani de activitate a Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Liviu Drăgan, preşedintele organizaţiei, şi Radu Georgescu, vicepreşedintele acesteia, nu reuşesc să se pună de acord. Primul susţine că această industrie nu va fi atåt de afectată de criză, al doilea afirmă că va fi jale.
„2009 va fi un an complicat. Gradientul creşterii va scădea, dar va fi creştere“, este de părere Drăgan. „Companiile financiare afectate de criză vor căuta să îşi optimizeze activitatea, iar acest lucru nu se poate face fără IT. La fel şi în construcţii sau industria auto, în plus investiţiile în soft sunt mult mai uşor digerabile decåt creşterea costurilor pe servicii“, adaugă preşedintele ANIS, care spune că nu crede în răspunsurile-standard care prevestesc nori negri pentru orice companie din orice sector economic.
De cealaltă parte, Radu Georgescu spune că plăţile nu se mai fac la timp, uneori şi cu scuza că e criză, iar proiecte IT de sute de mii de euro au fost anulate. „Am primit un e-mail de la un programator care mă întreba ce poate să facă şi am văzut deja patru oferte de companii care vor să se våndă pe