Cartea săptămânii acesteia este “Ultimul Mohican” de James F. Cooper, care poate fi achiziţionată împreună cu ziarul “Adevărul” şi "Ghidul Adevărul TV". La un preţ de numai 11 lei, pachetul special de Crăciun cuprinde şi romanul scriitorului american James Cooper, apărut într-o ediţie elegantă, legat în piele ecologică. Volumul scriitorului James Cooper se alătură celor semnate de celebrii Victor Hugo, Charles Dickens, Mark Twain, Liviu Rebreanu şi Rudyard Kipling din Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă!”
Cel mai tânăr student la Yale
Născut în 1789, în Burling-ton, New Jersey, James Fenimore Cooper a fost cel de-al doisprezecelea copil al lui William şi Elizabeth Cooper. A urmat cursurile şcolilor din Albany şi New Haven. S-a înscris apoi la Universitatea Yale, la vârsta de 14 ani, rămânând, de-a lungul anilor, cel mai tânăr dintre studenţii care au absolvit această instituţie.
Trei ani mai târziu, s-a angajat în marina americană, carieră pe care o abandonează în 1811, când se căsătoreşte şi se stabileşte la locuinţa sa din districtul Westchester, New York. Din 1826 până în 1833, trăieşte în Europa.
Primul său roman, „Precaution”, publicat în 1820, trece neobservat. Dar imediat, odată cu cel de-al doilea roman, „The Spy” („Spionul”, 1821), James Fenimore Cooper cunoaşte un mare succes de public şi este apreciat de critica literară. Urmează romanele „The Pioneers” (1823), „The Pilot” (1824) şi ”Lionel Lincoln” (1825).
Luptele anglo-franceze din America de Nord
Cea mai mare parte a operei sale are în centru viaţa indienilor din America de Nord. În seria “Leatherstoc-king”, el a descris luptele anglo-franceze în America de Nord a secolului al XVIII-lea.
Eroul central, Natty Bumper (zis şi Ochi de Şoim), care a fost crescut de indieni, reprezin