Am trait sa o vedem si pe asta. Capitala a intrat sambata in Cartea Recordurilor, pentru cel mai lung carnat afumat din lume. Nu pentru zgarie nori sau alte minuni arhitecturale, ci pentru carnea de porc care sfaraie deja pe gratare.
Sarbatori, Sarbatori, dar cu asta se lauda Capitala moderna pe care si-o doreste edilul Sorin Oprescu? Urmandu-i cuvintele si dorintele, Bucurestiul a inceput de la pranz sa miroasa mai degraba a Mica Viena decat a Micul Paris. Dar dupa miros, asemanarile se opresc.
Aventurile din centrul Capitalei sunt demne de amatorii de sporturi extreme. De la traficul infernal la mizeria statuta din spatele fiecarei cladiri si pana la cainii vagabonzi care pazesc fiecare strada, alee sau colt de cladire, Bucurestiul nu este decat o suma o haosului si a nervozitatii noastre generale.
Bine au facut cei 3.939 de Mosi Craciun, care au intrat si ei in Cartea Recordurilor, ca s-au antrenat la alergare. Le va prinde bine atunci cand vreun comunitar o sa inceapa sa adulmece mirosul de carnat afumat.
Oricum, carnatul minune de 392 de metri lungime si 70 de kilograme a fost afumat la Pitesti, pentru ca asa-i sta bine unei capitale europene. Unii cu munca, altii cu distractia.
Lucrurile nu se termina la mezeluri si Mosi care alearga bezmetici in numar predeterminat. Duminica, sirul recordurilor continua, cu "cel mai greu tort", care ar trebui sa cantareasca peste 200 de kilograme.
Blaturile sale uriase vor fi montate tot in Piata Constitutiei, loc unde ne-am obisnuit deja cu festivitatile populiste.
Sorin Oprescu va fi prezent si de aceasta data, pentru a "dobori recordul mondial la bunatate, sa facem cunoscut Bucurestiul in lume". La bunatate spune edilul. Dar daca ne gandim mai la obiect, in Cartea Recordurilor am intrat pentru cantitate, nu pentru calitate.
Capit