După ce a intrat în Cartea Recordurilor, pe 21 decembrie, cu cei 3.939 de Moşi Crăciun care au împărţit cadouri, Capitala se pregăteşte să atingă alte două recorduri mondiale, astăzi şi mâine. Sursa: Anita Vizireanu
Bucureştenii vor pune umăr la umăr să-şi treacă numele în dreptul „celui mai lung cârnat afumat din lume“ şi al „celui mai greu tort cu frişcă şi cu fructe din lume“, anunţă Mediafax.
Cârnatul umplut cu 70 de kilograme de carne, fiert şi afumat la Piteşti, va ajunge în Capitală azi, în a treia zi de Crăciun, în jurul orei 11.00, va fi preluat sub escortă de poliţie şi dus în Piaţa Constituţiei. Măsurătoarea oficială, în prezenţa unui arbitru Guinness World Records, se va face la ora 12.00. După aceea, „uriaşul“ din carne va fi porţionat, prăjit şi oferit - cu pâine şi muştar - bucureş tenilor pofticioşi care se vor aduna în Piaţa Constituţiei.
Pregătirile pentru realizarea celui mai greu tort din lume au început deja. Blaturile vor fi duse duminică dimineaţa, în jurul orei 6.00, în Piaţa Constituţiei, unde vor fi „asamblate“.
Ca să bată recordul mondial, tortul Capitalei trebuie să cântărească mai mult de 200 de kilograme. Certificarea recordului se va face tot în jurul orei 12.00.