Un meniu în cuburile şi restaurantele din Ploieşti costă între 100 şi 400 de lei. Unele localuri au renunţat, din diverse motive, să mai organizeze, anul acesta, petrecerea de Revelion. Ploieştenii care nu vor să stea acasă în noaptea dintre ani ar trebui să se grăbească. Cum locurile în la vilele şi pensiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate încă din prima jumătate a anului, singura variantă pentru ploieşteni, în afara vizitei pe la rude şi cunoscuţi, o reprezintă restaurantele.
Mulţi aleg să plece de acasă în noaptea de Revelion şi pentru a nu fi nevoiţi să stea în bucătărie la dispoziţia vecinilor sau a neamurilor care se autoinvită la ei. Alţii vor, pur şi simplu, să se simtă bine alături de prieteni şi aleg pentru asta un cadru festiv.
Rezervări se pot face şi pe 31 decembrie
Azi-dimineaţă în restaurantele din Ploieşti mai erau câteva locuri libere pentru masa de Revelion. Patronii spun că rezervări pot fi făcute şi miercuri, pe 31 decembrie, până la prânz. „Sunt persoane care ne sună pe ultima sută de metri. De obicei este vorba despre clienţi care lucrează până în ultimele zile ale anului şi nu au concediu în această perioadă.
Mulţi dintre cei care veneau în alţi ani au plecat pe la munte, dat fiind că acum Anul Nou pică într-o zi de joi şi majoritatea au liber cel puţin patru zile”, ne-a spus unul dintre ospătarii unui pub din Ploieşti. Locuri libere mai erau azi-dimineaţă la London House, Primavera, Casa Rotaru şi Complex Europa.
Sărmăluţe munteneşti şi creveţi Black Tiger
Restaurantele se întrec între ele când vine vorba despre meniul de Revelion. Cele mai exotice preparate se vor mânca la restaurant cu specific englezesc London House, care va servi, printre altele, tartă de lime cu icre de Manciuria, trandafir de somon afumat, tartă cremă de ţelină cu creveţi Black Ti