Toată lumea face cozonac, chec, cornuleţe şi plăcintă cu mere, aşa că, dacă vreţi să vă impresionaţi invitaţii la petrecerea de Revelion, e bine să alegeţi nişte reţete ceva mai speciale. Cu brioşe ca în Myanmar, dealuri de ciocolată filipineze sau cu figurine de turtă dulce îi veţi uimi, cu siguranţă. Iată cum se prepară acestea, dar şi alte reţete dulci tradiţionale de prin toată lumea adunate. 1. Piramide egiptene cu miere 2. Mere coapt Toată lumea face cozonac, chec, cornuleţe şi plăcintă cu mere, aşa că, dacă vreţi să vă impresionaţi invitaţii la petrecerea de Revelion, e bine să alegeţi nişte reţete ceva mai speciale. Cu brioşe ca în Myanmar, dealuri de ciocolată filipineze sau cu figurine de turtă dulce îi veţi uimi, cu siguranţă. Iată cum se prepară acestea, dar şi alte reţete dulci tradiţionale de prin toată lumea adunate. 1. Piramide egiptene cu miere 2. Mere coapt
Toată lumea face cozonac, chec, cornuleţe şi plăcintă cu mere, aşa că, dacă vreţi să vă impresionaţi invitaţii la petrecerea de Revelion, e bine să alegeţi nişte reţete ceva mai speciale. Cu brioşe ca în Myanmar, dealuri de ciocolată filipineze sau cu figurine de turtă dulce îi veţi uimi, cu siguranţă. Iată cum se prepară acestea, dar şi alte reţete dulci tradiţionale de prin toată lumea adunate.
3. Prăjitură cu bombonele ca în Myanmar
Ingrediente : 100 g făină 000, 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 2 ouă, coaja răzuită şi sucul de la o lămâie verde, 3 linguri de zahăr pentru pudrat.
Preparare : Se pun făina, untul, zahărul şi ouăle într-un bol şi se amestecă bine. Se adaugă jumătate din coaja rasă şi sucul de lămâie. Se formează cam 12 mingiuţe din aluatul rezultat şi se coc 15 minute pe o tavă unsă şi tapetată cu făină, sau se aşază în forme pentru brioşe şi se coc până devin aurii. Se lasă să se răcească. Se amestecă zahărul pudră şi jumătăţile rămase din sucu