O scurtă ieşire pe pârtie, înainte de Revelion, trebuie planificată cu ceva timp înainte. Cei ce vor să se destindă câteva zile pe pârtiile din ţară pot merge la staţiunile Straja, Semenic sau Parâng, dar trebuie să ştie că toate cabanele au locurile rezervate până în primele zile ale lunii ianuarie.
Straja, tot mai căutată
Cine se încumetă să încerce totuşi, pârtia în staţiunea Straja are la dispoziţie şapte platouri pentru practicarea sportului de iarnă. Lungimea pârtiilor variază între 405- 3.200 de metri, iar gradul de dificultate la coborâre diferă de la un platou la altul. „Platoul Soarelui” este folosit de obicei de începători şi are o lungime de 405 metri.
Telescaunul funcţionează de dimineaţă, de la ora 10.00, până la miezul nopţii. Dacă pe pârtie sunt mai mult de 20 de turişti, nocturna va funcţiona până ce aceştia pleacă. Fiecare urcare cu telescaunul costă 3 lei. Echipamentele se închiriază, de obicei, pentru 24 de ore, strict pe bază de buletin de identitate, de la centrele de închiriere din staţiune, chiar şi de lângă Platoul Soarelui. Un echipament complet pentru schi, constând din schiuri, clăpari şi beţe, se închiriază cu 30 lei /zi, iar cel de snowboard cu 35 lei /zi. Cei mai puţin curajoşi pot închiria o săniuţă cu 10 lei /zi. Staţiunea Semenic, aflată la 40 de kilometri de Reşiţa, are cinci pârtii pentru săniuş, schi alpin sau schi de fond. Platoul „Slalom uriaş” este cel mai lung din această staţiune, măsurând 1.200 de metri. Începătorii pot practica sporturile de iarnă pe pârtia „Semenic”, de doar 350 de metri. Preţul echipamentelor de schi şi snowboard nu diferă de cele din staţiunea Straja. Printre oferte se numără şi plimbatul cu snowmobilul, 100 euro pe oră, şi cu ATV-ul, 150 lei /oră. Astfel de plimbări cu ATV-ul sunt transformate în excursii pe trasee montane cu un ghid.
Sportul