Firmele de IT resimt efectele crizei si cauta solutii de atenuare a lor. Mai mult, cei care lucreaza in acest domeniu privesc problema in perspectiva si spun ca mediul economic din Romania ar trebui sa investeasca in solutii de automatizare ca modalitate de a reduce cheltuielile si a face fata crizei. HotNews.ro a realizat un mic sondaj in industria IT clujeana. Unii manageri cred ca e posibil sa asistam la o reorientare a investitiilor in servicii inspre Romania, "sa inregistram o crestere a salariilor programatorilor, urmata de o stagnare dupa primul semestru si un declin spre finalul anului."
„Ca sa facem fata acestei crize, in primul rind trebuie sa o recunoastem. Sa nu ne panicam, dar nici sa nu o tratam cu ipocrizie. Eu spun cu maxima sinceritate si responsabilitate: simt o lipsa de apetit a clientilor pe piata. Noi aveam comenzi din industria de automobile sau constructii electrice, evident ca vinzarile lor au scazut si odata cu ele si comenzile catre noi. Nu dam inca oameni afara, deocamdata optimizam costurile, reducem cheltuielile acolo unde se poate. Repet, trebuie sa vorbim despre criza si in IT, dar fara actiuni alarmiste. Nu trebuie insa ocolit subiectul, pentru ca nu e bine ca oamenii nostri sa auda pe la colturi lucruri importante despre locul lor de munca.
Nu reducem deocamdata salariile, dar cred ca si la noi aceasta criza va cerne valorile, oamenii buni vor merge mai departe cu salarii bune, iar un salariu bun si foarte bun inseamna 1.500-2.000 de euro, iar cei ajunsi conjunctural in zona IT, vor migra spre alte joburi mai facile”, a precizat pentru Hotnews.ro Daniel Metz, manager general la EBS-Romania. EBS Romania SRL a fost fondata in 2000 de catre un dezvoltator important de sisteme ERP din Germania, ca un centru de dezvoltare de solutii software economice.
Tratam criza englezeste
„Am auzit deja des