Din cauza lipsei de lichidităţi, băncile au fost lovite în ultimele săptămâni de o generozitate neobişnuită, astfel că dobânzile la depozite au devenit cea mai tentantă investiţie pe timp de criză. Analiştii financiari sunt însă de părere că cei care au în acest moment bani “cash” ar trebui să dea fuga la bancă, pentru că ofertele nu vor dura prea mult.«Plasamentele se fac în moneda în care avem veniturile» &ld Din cauza lipsei de lichidităţi, băncile au fost lovite în ultimele săptămâni de o generozitate neobişnuită, astfel că dobânzile la depozite au devenit cea mai tentantă investiţie pe timp de criză. Analiştii financiari sunt însă de părere că cei care au în acest moment bani “cash” ar trebui să dea fuga la bancă, pentru că ofertele nu vor dura prea mult.«Plasamentele se fac în moneda în care avem veniturile» &ld
Din cauza lipsei de lichidităţi, băncile au fost lovite în ultimele săptămâni de o generozitate neobişnuită, astfel că dobânzile la depozite au devenit cea mai tentantă investiţie pe timp de criză.
Analiştii financiari sunt însă de părere că cei care au în acest moment bani “cash” ar trebui să dea fuga la bancă, pentru că ofertele nu vor dura prea mult.
«Plasamentele se fac în moneda în care avem veniturile»
“E un puseu de sfârşit de an, dar eu cred că la începutul lui 2009 vom lucra cu dobânzi normale, de 10-11% la depozitele în lei. Plasamentele pe trei până la şase luni sunt cele mai indicate acum. Personal, eu am aplicat principiul că e bine să merg pe leu: trăim în România şi majoritatea primim salariile în lei. În general, se economiseşte în moneda în care sunt veniturile şi în care se fac cheltuielile”, e de părere Radu Cristian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor.
Iată ce dobânzi practică acum principalele bănci din România:
- UniCredit ţiriac Bank a lansat u