Camelia Voiculescu, fiica cea mare a vicepreşedintelui Senatului României, Dan Voiculescu, a fost trimisă în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul „Loteria II“, sub acuzaţia de manipulare a pieţei Rasdaq.
Alături de ea vor mai fi judecaţi Gheorghe Copos - acţionar majoritar al SC „Ana Grup“ SA Bucureşti, pentru spălare de bani, fals şi operaţiuni de manipulare a pieţei Rasdaq, Sorin Pantiş, reprezentant al SC Grivco, pentru manipularea pieţei, precum şi mai mulţi funcţionari de la fostul Fond al Proprietăţii de Stat.
Totodată, ieri, procurorii anticorupţ ie au decis ca în acest dosar să-i scoată de sub urmărire penală pe Dan Voiculescu, dar şi pe Mihai Lazăr, preşedinte director-general al SC Grivco.
În rechizitoriul prin care au fost trimişi în faţa magistraţilor, procurorii DNA arată că, în cadrul unei şedinţe din anul 2000, membri ai Comitetului Director din cadrul Sucursalei Teritoriale Bucureşti a Fondului Proprietăţii de Stat au convertit o creanţă fictivă în valoare de peste 5 miliarde de lei vechi a societăţii „Ana Electronic“ în acţiuni la SC Fast Service Electronica SA Bucureşti (FSE), la un raport de 6,71 de ori mai mic decât valoarea reală.
Practic, societatea „Ana Electronic“ a devenit acţionară la Fast Service în baza unei datorii inexistente a FSE către „Ana“. Anchetatorii spun că această creanţă a „apărut“ după întocmirea în fals a mai multor documente comerciale şi contabile.
În plus, procurorii arată că, pentru a obţine 90% din acţiunile „ANA Imep“, Copos&Co, „sprijiniţi de Camelia Voiculescu au derulat concertat, la diferite intervale de timp, activităţi de manipulare a pieţei de capital“, care aveau ca finalitate delistarea societăţii de la Bursă. Pentru a asigura recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru asigurător asupra caselor celor trimişi în instanţă.