Miine seara ne vom lua adio de la anul 2008 si il vom intimpina asa cum se cuvine pe 2009, in speranta ca, impotriva tuturor previziunilor funeste facute de analistii economici, lucrurile nu vor sta chiar atit de rau. Si pentru ca, in general, romanii sarbatoresc asa cum trebuie trecerea in anul nou, fie prin petreceri elaborate organizate la restaurante, hoteluri, pensiuni, fie prin petreceri organizate acasa, ne-am gindit sa dam o fuga prin oras, sa vedem cam cit vor scoate brailenii din buzunar pentru acest Revelion, fie ca il petrec acasa sau in alta parte.
Asadar, sa luam intii cazul celor care, din diferite motive, ramin acasa de Revelion. Cum si ei trebuie sa treaca in noul an intr-un mod fesiv, si daca isi mai invita si citiva prieteni sau citeva rude la masa, deja se pune de o petrecere. Astfel, chiar daca se organizeaza acasa, masa trebuie sa respecte tipicul celei de la restaurant. Astfel, gazda trebuie sa pregateasca niste aperitive, care pot fi formate atit din bucate traditionale, gen toba, caltabosi, putin sorici, sunculita, cit si din peste marinat, oua umplute, cascaval, rosii, castraveti, ardei gras sau capia si salata. Avind in vedere ca toba se gaseste in magazine la preturi cuprinse intre 10 si 15 lei/kg, sunculita taraneasca costa intre 22 si 25 lei/kg, muschiul in jur de 26 - 27 de lei/kg, ceafa afumata intre 19 si 22 lei /kg, heringul marinat se gaseste la preturi care se invirt in jurul sumei de 10 lei - 12 lei/kg, cascavalul poti sa il cumperi la preturi intre 25 si 60 de lei/kg, masline la preturi intre 13 si 40 de lei/kg, ardeii gras sau capia costa in jur de 10 lei/kg, rosiile aproximativ 6 sau 7 lei/kg, castravetii pina in 8 lei/kg iar ouale aproape 0,6 lei bucata, atunci numai aperitivele, pentru 4 persoane ajung minim 120 - 150 de lei. Daca pentru felul urmator se doreste o friptura de porc, atunci gazdele au de ales intre c