E un strop imatur - şi cu siguranţă superficial - să ne imaginăm că vieţile noastre se vor schimba de poimâine pentru simplul motiv că înlocuim calendarul de pe perete.
Cu toate astea, câţi se pot împiedica să se gândească la faptul că, de la anul, va fi un pic altfel? În tot cazul, americanii se dau în vânt după astfel de fleacuri. Le-au botezat „New Year’s Resolutions“, adică sumedenia de lucruri pe care şi-au propus să le facă nu de mâine, nici de luni, ci musai la început de an. Cu admirabila pornire de a trata în mod serios chestiuni profund neserioase, respectabilul cotidian „The Wall Street Journal“ a dedicat ieri un spaţiu generos dorinţelor de an nou formulate de diverse personalităţi. Astfel, am putut afla că jucătorul de fotbal american Justin Tuck (25 de ani) vrea să doarmă mai mult; laureatul Nobel pentru Fizică, Frank Wilczek (57 de ani), intenţionează să se perfecţioneze în ceea ce priveşte jocurile sportive Wii de pe consola sa; Rich Ross (47 de ani), preşedintele Disney Channels Worldwide, speră să poată sta în cap, la yoga, fără să se sprijine de perete; compozitorul newyorkez Nico Muhly (27 de ani) se jură că se va trezi mult mai devreme; Mary Boone (57 de ani), dealer de artă din New York, ţine să râdă mai mult; Albert Awad (100 de ani), proprietarul companiei American Wire&Cable din Manila, îşi doreşte să ajungă la 105 ani, pentru a-şi vedea toţi nepoţii şi strănepoţii căsătoriţi; Alex Bogusky (45 de ani), publicitar din Colorado, visează să leviteze, câţiva centimetri, acolo; Marcel Dzama (34 de ani), artist din Brooklyn, şi-a propus să citească mai mult şi să-şi facă o grădină în curte; C.D. „Dan“ Mote (71 de ani), preşedintele Universităţii Maryland, vrea să rămână fericit, sănătos şi angajat.
Toate acestea sunt dorinţe cu caracter personal. Ziarul i-a chestionat pe cei în cauză şi în privinţa aşteptărilor lor în plan p