ASTĂZI, ORA 10.00: Cofetăria „Trandafirul” din Timişoara a deschis în această dimineaţă expoziţia de torturi pentru Revelion
Timişorenii sunt aşteptaţi astăzi şi mâine să-şi aleagă cea mai delicioasă prăjitură pentru petrecerea nopţii dintre ani.
Fursecurile asortate şi prăjiturile de casă stau cuminţi pe mese, alături de torturi de toate mărimile, culorile şi mai ales gusturile. De la caramel, piure de castane, marţipan şi fructe de pădure, până la biscuiţi, nucă sau eterna ciocolată, prăjiturile tentează trecătorii, de la cei mici până la cei mai mari dintre ei. Bunătăţile cofetarilor de la „Trandafirul” au fost etalate şi în preajma Crăciunului. „Am vândut tot ce am făcut. Cele mai căutate torturi sunt cele cu caramel, dar şi cele cu ciocolată”, a spus Livia Boici, vânzătoare. Şi timişorenii au fost extrem de mulţumiţi. „Sunt foarte frumoase prăjiturile, ne săturăm privindu-le, ne creşte glicemia doar dacă ne uităm la ele”, a exclamat Vasile Buşescu, un client. Singura problemă a celor pofticioşi a fost imposibilitatea de a se hotărî ce specialitate să aleagă. Mai în glumă, mai în serios, angajaţii cofetăriei au spus că la anul vor să pregătească un singur fel de torturi, pentru a nu deruta clienţii. În funcţie de mărime, preţurile variază între 20 şi 90 de lei, pentru toate burţile şi, mai ales, toate buzunarele. Timişorenii care nu reuşesc să îşi facă timp pentru un drum astăzi, la cofetărie, sunt aşteptaţi şi mâine pe tărâmul prăjiturilor.
Sunt foarte frumoase prăjiturile, ne săturăm privindu-le
Vasile Buşescu, client