Ansamblurile rezidenţiale din fosta comună limitrofă Capitalei sunt vândute în proporţii ce ating şi 90% din totalul de unităţi locative. Dezvoltatorii care au demarat proiecte în partea veche a oraşului au acţionat prudent. Ansamblurile ridicate aici au, cu mici excepţii, cel mult 300 de apartamente. Voluntariul a devenit oraş în 2004 şi are două cartiere: vechea comună omonimă şi fostul sat Pipera. Intrarea în partea veche se face, dinspre Bucureşti, prin Şoseaua Colentina, pe bulevardul care poartă numele localităţii.
Accesul este relativ facil, dar doar atât timp cât nu te abaţi de la şoseaua principală. Multe dintre străzile din apropierea bulevardului sunt de fapt nişte uliţe noroioase.
Aproape jumătate dintre artere sunt asfaltate şi au canalizare sau se află în curs de modernizare, conform datelor primăriei. Reţeaua de apă a fost introdusă însă pe numai 20 de kilometri. În total, în Voluntari există 124 de kilometri de drum.
Discount de 6% pentru plata integrală
Numărul total de apartamente din ansamblurile rezidenţiale situate în partea veche a oraşului rareori trece de pragul de 200 de unităţi locative. Una dintre excepţii este complexul Terra Residence, cu peste 700 de apartamente distribuite în 250 de garsoniere, 280 de apartamente cu două camere şi 170 de locuinţe cu trei camere.
Preţul pe metru pătrat, fără TVA, variază între 970 şi 1.000 de euro. Astfel, o garsonieră costă 62.000 de euro, iar un apartament de trei camere are preţul de 150.000 de euro, TVA inclus. „Ansamblul este conceput ca un minicartier şi are prevăzute, în afară de funcţiunea de locuire, diverse servicii de alimentaţie publică şi comerţ.
În viitor, în cadrul acestuia se mai urmăreşte dezvoltarea unui parcaj suprateran cu spălătorie auto inclusă, construirea unui spaţiu dedicat copiilor şi a unui