În staţiunile de pe Valea Prahovei distracţia de Revelion a început înca de azi după amiază.
1 /.
Turiştii cazaţi la cabane sunt cei mai fericiţi. Petrec în aer liber cu şorici, ţuică, vin fiert, mâncăruri la ceaun şi nelipsitul foc de tabară. Gazdele, cabanierii de la Cabana Gura Diham, le-au pregătit turiştilor şi o surpriză: pomana porcului. După ce au pregătit un porc de 150 de kilograme pe care l-au tranşat în faţa turiştilor, aceştia s-au înfruptat cu şorici proaspăt. Şi ca tabloul sărbătorilor să fie complet, după un foc straşnic de tabără au intrat în cabană şi s-au pus pe distracţie. După ospăţ, turiştii travestiţi în şatra de ţigani au cântat şi explicat pe şoriciul porcului cam cum stă treaba cu criza în RomĂnia. "Este cred, al 16-lea an de cĂnd venim la Gura Diham şi nu ne-am săturat de peisajul sălbatic de aici, de mancărurile şi preparatele speciale oferite de cabanieri. Atmosfera de aici este una specială pentru că timp de patru zile avem parte de surprize şi ne distrăm pe cinste”, povesteşte Nicu Dumitraşcu, turist din Constanţa.
Gazdele spun că au şi un secret pentru care turiştii revin aici de cel puţin 15 ani. În fiecare an surprizele sunt altele iar meniul este variat, astfel le sunt îndeplinite toate dorinţele ca turiştii să se simtă cât mai bine.
“De foarte mult timp i-am obişnuit pe turiştii care ne calcă pragul să se simtă cât mai bine. Programul de aici este variat, de la seri de cabană cu focuri de tabară, muzică lăutarească până la baluri mascate sau petreceri în aer liber, cu meniuri tradiţionale sau preparate speciale”, spune Ion Luca, cabanier Gura Diham.
În prima zi a noului an turiştii vor putea petrece pe cinste la un inedit carnaval, cu măşti, jocuri de cabana şi focuri de tabără.