Colectarea creanţelor devine o afacere tot mai profitabilă
KRUK: 40% din portofoliul de clienţi este reprezentat de sistemul bancarRecuperarea unei datorii de către stat, companii sau persoane fizice este un proces lung, întortocheat, care consumă bani, timp şi de multe ori nervi, iar banii nu ajung întotdeauna în conturi, chiar dacă Justiţia a dat sentinţe definitive, iar executorii judecătoreşti au ajuns la uşa datornicului. Copiate după model occidental sau chiar filiale ale marilor concerne internaţionale, în România s-au înfiinţat firme care se ocupă exact de recuperarea şi colectarea creanţelor. Din toată afacerea asta, clienţii câştigă timp, bani şi, cel mai important, scapă de griji. Compania pagubită încheie contract cu firma de recuperare, prin care o deleagă să recupereze creanţele.
Se pare că în ultima perioadă cele mai multe contracte sunt încheiate de instituţiile financiare, susţin reprezentanţii firmelor din domeniu. Băncile, şi nu numai, au nevoie de firme specializate pentru a-şi recupera cât mai repede restanţele clienţilor, care în ultimele luniau crescut foarte mult.
''Portofoliul clienţilor Urban & Asociaţii s-a dublat în cursul acestui an. Printre clienţii noştri se numără atât companii de mare prestigiu cât şi bănci, firme de leasing, instituţii financiare nebancare, companii de asigurări sau persoane fizice. Compania noastră a reuşit nu numai să dubleze numărul celor care au apelat la compania de colectare debite, dar şi să obţină o foarte bună notorietate în piaţă'', a declarat pentru Curierul Naţional, Ina Moldoveanu, directorul de marketing al companiei Urban & Asociaţii. De aceeaşi părere este şi directorul de marketing al EOS KSI România, Georg Kovacs, care ne-a declarat că ''majoritatea clienţilor noştri provin din sectoarele bancar şi telecomunicaţii, şi lucrăm cu 9 din top 10 bănci din România, şi, de asemenea, cu 90% d