Revista „Forbes“ le recomandă americanilor să se mute într-un loc idilic puţin cunoscut lor: Mărginimea Sibiului. Numai în Cisnădioara s-au stabilit deja circa 100 de străini. Sursa: Dragoş Popescu
Atmosfera rustică din jurul Sibiului i-a convins pe specialiştii de la „Forbes“ să includă urbea în clasamentul celor zece oraşe europene în care americanii merită să se mute. „În împrejurimile oraşului nu este niciun zgomot, nu este poluare, iar localnicii îşi călăresc în continuare caii. Este un minunat stil de viaţă nealterat“, au explicat specialiştii „Forbes“.
Am vrut să vedem la faţa locului ce e atât de grozav în Mărginimea Sibiului. Oricine vizitează Mărginimea Sibiului realizează că aprecierile celor de la „Forbes“ nu sunt deloc gratuite. Cisnădioara, Sadu, Daia, Gura Râului, Răşinari sau Tocile sunt locuri cu adevărat extraordinare. Nu e de mirare că la Cisnădioara, de exemplu, s-au mutat deja 26 de familii de cetăţeni străini: olandezi, belgieni, austrieci, germani şi englezi. În total, în jur de 100 de persoane. Deocamdată, nu e niciun american.
„Merită din plin să-ţi trăieşti viaţa aici“
Cisnădioara a atras deja multe familii de cetăţeni străini. Colinele sunt acum împânzite de vile şi case cochete. Peste tot se construiesc case noi. La Primăria Cisnădioara sunt înregistrate 26 de familii de cetăţeni străini. Primarul Johann Krech spune că tendinţa este una de creştere în ultimii ani. „Străinii sunt veniţi din Olanda, Belgia, Austria, Germania şi Anglia. În total, sunt în jur de 100 de străini cu domiciliul în Cisnădioara.
Aproape toţi au decis să-şi cumpere sau să-şi construiască aici case pentru că s-au îndrăgostit de zonă şi de peisajele superbe de la Cisnădioara. Numărul lor va creşte cu siguranţă pentru că sunt mulţi care au cumpărat terenuri şi acum îşi ridică vile“, a explicat Krech. Printr