Comercianţii sunt singurii vinovati de cresterea preturilor la alimente in aceasta perioada. Cel putin asta sustin specialistii din industria alimentara. Producatorii spun ca nu au motive sa ridice preturile, iar negustorii profita din plin de inexistenta comertului concurential. Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara, spune ca dorinta de profit a comerciantilor a facut ca preturile la alimente sa creasca. “Cresterea preturilor are la baza si motive re
Comercianţii sunt singurii vinovati de cresterea preturilor la alimente in aceasta perioada. Cel putin asta sustin specialistii din industria alimentara. Producatorii spun ca nu au motive sa ridice preturile, iar negustorii profita din plin de inexistenta comertului concurential.
Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara, spune ca dorinta de profit a comerciantilor a facut ca preturile la alimente sa creasca. “Cresterea preturilor are la baza si motive reale, cum ar fi situatia proasta de-a lungul anului, generata de scaderea monedei nationale. Cu toate acestea, referitor la perioada sarbatorilor, nu exista justificare logica si explicatii clare ale majorarilor, ci doar dorinta de castig suplimentar a comerciantilor. Ei vor justifica majorarile prin prisma crizei economice si a vanzarilor scazute din lunile ianuarie si februarie. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, masa de sarbatori va fi, anul acesta, cu 30-35% mai scumpa”, a declarat, pentru Capital.ro, Dragos Frumosu.
Totodata, acesta subliniaza ca vanzarea alimentelor si a produselor cu caracter casnic va scadea. “Cozile exista, cumparaturile se fac, dar in cantitati mult mai mici”, susţine acesta.
Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii, spune ca niciun producator nu va incerca o crestere a pretului la alimente, in prag de sarbatori, ci de abia anul v