Mai mulţi doctori pensionari şi medici de familie fac de gardă la secţiile de pediatrie şi nou-născuţi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Chiar şi aşa, sunt zile când pe cele două secţii nu se poate asigura asistenţă medicală cu medic de specialitate, în condiţiile în care sunt zile când 20-25 de copii ajung la urgenţă.
În timp ce părinţii se dau de ceasul morţii că nu-şi pot îngriji corespunză tor copiii, conducerea unităţii ridică din umeri a neputinţă şi se plânge că la concursurile organizate nu se prezintă doctori dornici să profeseze la Slobozia.
Fără asistenţă medicală de urgenţă
La Secţia pediatrie, fiecare început de lună este un calvar atunci când vine vorba de asigurarea cu medici a gărzilor zilnice.
Doi doctori pensionari, un medic de familie şi unul de specialitate sunt obligaţi să intre în gardă mult mai des decât ar trebui. Şi mai grea este situaţia la Secţia nou-născuţi, acolo unde numai doi medici, dintre care unul pensionar, umplu lună de lună calendarul gărzilor. „Nu am mai avut concediu de odihnă de 15 ani, nu am plecat vreodată mai mult de două săptămâni. Şi aşa, avem noroc cu doctorul Hoinaru care vine chiar dacă a ieşit la pensie, altfel aş fi rămas singură“, explică Gabriela Dumitru, medic de specialitate, cum face gardă la nou-născuţi o zi da, una ba. Ea spune că politica de cadre a fostului manager, Andrei Tron, a fost una defectuoasă pentru că a decis ca sporurile legale pentru doctori şi asistenţii din spital să fie diminuate cu 50%, deşi există fonduri suficiente.
„Managerul a dus un război cu noi, medicii, care am ajuns să fim precum caprele negre, o specie pe cale de dispariţie la spitalul judeţean“, mai spune doctoriţa Dumitru.
Copii plimbaţi între secţiile spitalului
Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul spitalului nu