» Vezi document - Procesul verbal detinut de presedintele PD-L Giurgiu
La alegerile parlamentare din noiembrie, se pare că fostul deputat PD-L de Constanţa a fost sacrificat în favoarea liberalilor din Giurgiu
După patru ani petrecuţi în Camera Deputaţilor, democrat-liberalul Dan Mocănescu a încercat un transfer în Camera Superioară a Parlamentului, candidând pentru mandatul de senator din Colegiul Uninominal nr. 1 Giurgiu.
Mişcarea era cât pe ce să-i iasă, dacă nişte calcule politice făcute la centru, a căror logică este greu de înţeles, nu i-ar fi oprit, brutal, ascensiunea. Potrivit declaraţiei prim-vicepreşedintelui organizaţiei judeţene PD-L Giurgiu, Costel Dumitru, în data de 2 decembrie 2008, pe site-ul Biroului Electoral Central, timp de trei ore, Dan Mocănescu a figurat ca senator de Giurgiu, după etapa a doua de redistribuire a voturilor. Cu toate că bucuria a fost de scurtă durată, lideri ai filialei judeţene PD-L Giurgiu nu au îndrăznit să ceară lămuriri conducerii centrale a partidului. „Nu am cerut o explicaţie conducerii centrale, pentru că PD-L este un partid disciplinat. Am o opinie, dar n-ar niciun sens să mi-o exprim. Categoric, nu se mai poate schimba nimic", ne-a declarat prim-vicepreşedintele PD-L Giurgiu, Costel Dumitru. Acolo se zvoneşte că cedarea mandatului de senator, ce a revenit lui Mocănescu, PNL-ului a avut un scop politic gândit sus. Unii spun că mişcarea s-ar fi făcut cu tact: „Am cedat un mandat de senator PNL-ului, ca să câştigăm altul în defavoarea PSD-ului". Numai că aritmetica simplă, de bază, arată clar că aşa-zisa maşinaţiune politică nu avea sens. Că PD-L avea un mandat de senator la Giurgiu sau în altă circumscripţie, tot depăşea PSD-ul. Din motive care ne scapă, singurul câştigător al acestei „afaceri" este PNL-ul.
Dovada există
Preşedintele organizaţiei j