Fostul director financiar-contabil şi director administrativ la Spitalul Clinic de Adulţi Cluj-Napoca, Emilia Roman, a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, abuz în serviciu, falsuri şi uz de falsuri.
În boxa acuzaţilor vor mai compărea şi Pop Gheorghe, fost membru în comisia de evaluare a selecţiilor de oferte, în cadrul aceluiaşi spital, dar şi Cîmpan Anica, administratorul unor firme favorizate cu încălcarea legii privind achiziţiile publice. Între anii 2002-2004, cei doi reprezentanţi ai spitalului au favorizat firmele SC Relian Prod Impex SRL şi SC Goodwill Eximp SRL, atribuindu-le mai multe lucrări de reparaţii la secţiile spitalului, prejudiciul creat unităţii medicale fiind de peste 430.000 RON. Pentru serviciile "prestate", Emilia Roman s-a ales cu o casă construită în Cluj, în valoare de peste 1,8 miliarde de lei vechi, iar Pop Gheorghe a pretins construirea a două case, în valoare de peste 1,4 miliarde de lei vechi, pe care le-a şi primit.
BUGET TRAS ÎN ŢEAPĂ
O altă anchetă a procurorilor DNA s-a finalizat cu trimiterea în judecată a cinci persoane care prin evaziune fiscală şi alte infracţiuni au prejudiciat bugetul de stat cu peste 12 milioane de euro. Printre inculpaţi se află cetăţeanul maghiar cu domiciliul în Ungaria Bela Tamaş, administrator al SC Interamerican Trading SRL – Filiala Arad. Potrivit procurorilor anticorupţie Timiş, Tamaş împreună cu alţi patru salariaţi, în perioada 2006-2007, au produs ilegal aproape 1.400.000 de litri de alcool etilic rafinat de concentraţie 96%. El a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 43.369.019 lei, circa 12.000.000 de euro.
Fostul director financiar-contabil şi director administrativ la Spitalul Clinic de Adulţi Cluj-Napoca, Emilia Roman, a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, abuz î