Bucuresti, 9 decembrie 2008. Primaria Generala, recent decorata de Craciun, gazduieste sedinta extraordinara de consiliu. Cei 46 de consilieri generali prezenti in sala sunt gata sa dezbata problemele de pe ordinea de zi, rapoarte si aprobari.
Dupa o scurta insiruire de numere, ordonante, anexe, hotarari, ani si sentinte civile, incepe punctul de maxim interes al zilei: prezentarea de catre primarul general, Sorin Oprescu, a unui raport de activitate pentru primele 6 luni de mandat.
Situatia e roz. 42 de strazi au fost reabilitate, pasajul de la Universitate a fost restaurat, chiar si in ceea ce priveste traficul lucrurile incep, "incet, incet", sa se imbunatateasca. Au fost plantati 2.500 de arbori de specii diferite, a inceput reabilitarea locurilor de joaca, producatorii au fost sprijiniti sa-si comercializeze produsele, intr-o "palida replica adusa speculantilor".
Si pentru viitor exista planuri mari: se va incerca solutionarea celor 10.000 de cereri de locuinta sociala, Palatul Copiilor va deveni "mall cultural, unde sa se consume cultura, indiferent de varsta", se va incerca implementarea unui proiect de creare a energiei alternative prin arderea gunoaielor - ceea ce "nu mai pare deloc futurist". In plus, ideea unei autostrazi circulare (cunoscuta anterior drept autostrada suspendata) ramane in actualitate.
Dupa cele 36 minute de discurs, consilierii se grabesc sa-i aminteasca edilului sef ca primaria se confrunta cu probleme si mai arzatoare, "inainte de autostrazi cat se poate de circulare, sa revenim cu picioarele pe pamant". Consilierul Daniel Fuciu transmite cateva "ganduri ale salariatilor primariei noastre" care se plang ca in cladire nu exista incalzire.
Problema aceasta, spune Sorin Oprescu, are drept cauza "impotenta administratorilor mei (...) Probabil e nevoie ca Oprescu sa se ocupe de hartie igienica si de sapun lichid