Pentru o igiena adecvata, medicii va recomanda sa folositi o perie pentru a curata zona de sub unghii care ramane neatinsa atunci cand va spalati pe maini si sa aplicati lotiuni hidratante, in special dupa ce inlaturati oja.
Andrei Sion
Chiar daca obisnuiti sa va spalati des pe maini, s-ar putea sa nu fiti indeajuns de bine protejati de microbii care se ascund sub unghii. Editia online a revistei americane i"Vitamin Gi" prezinta cateva detalii despre acesti microbi, pe care nu toata lumea le cunoaste, si ofera sfaturi pentru protejarea unghiilor.
Germenii care se aduna sub unghii pot fi cauza unor simptome cum ar fi vomatul sau probleme digestive. Acesti oaspeti nepoftiti isi pot face prezenta sub unghii daca nu va spalati cu grija dupa ce folositi toaleta sau atunci cand atingeti carne cruda. Unghiile artificiale pot ascunde o multime de microbi. Cercetatorii americani au aratat ca unghiile false, chiar daca arata mai curat, sunt un mediu mai bun pentru dezvoltarea microbilor decat unghiile naturale. Cei mai expusi infectiilor sunt medicii care trebuie sa se spele cu atentie pe maini inaintea tuturor consultarilor.
Chiar daca un studiu recent a aratat ca mainile femeilor sunt mai predispuse la microbi, acest lucru nu este valabil si pentru unghii, cercetarile aratand ca unghiile barbatilor sunt un mediu mai propice pentru germeni. Oamenii de stiinta au mai aratat ca persoanele care isi rod unghiile le au mai curate. Insa vestile bune se sfarsesc aici, pentru ca aceste tipuri de persoane inghit microbii de pe unghiile roase, punandu-si astfel in pericol sanatatea.
Din toate aceste motive, pentru o igiena adecvata medicii va recomanda sa va taiati unghiile cu foarfeca, sa folositi o perie pentru a curata zona de sub unghii care ramane neatinsa atunci cand va spalati pe maini si sa aplicati lotiuni hidratante, in special dupa ce inla