Specialiştii din cadrul organizaţiei caritabile "Sense About Science", citaţi de HotNews.ro au realizat un studiu, din care a rezultat că nu există dovezi că, produsele folosite pentru detoxificarea organismului ar avea vreun efect. Aceştia au testat 15 produse, de la apa îmbuteliată până la exfoliantul pentru faţă, iar calităţile detoxifiante sunt "ca şi inexistente", spun ei.
Cercetătorii susţin că o persoană care mănâncă sănătos şi doarme suficient poate obţine toate beneficiile pe care aceste produse si le aroga. Asrfel, oamenii de ştiinţă au provocat mai multe companii producătoare de produse detoxifiante să işi prezinte sloganurile ştiinţifice din cadrul campaniilor publicitare.
Potrivit sursei citate, în cele mai multe cazuri, companiile nu au făcut decât să înlocuiască termeni simpli precum "spălare" sau "curăţare" cu "detoxifiere". În prezentare, a fost dat ca model, un gel de curăţare a feţei de la o marcă renumită, ce are proprietăţi de detoxifiere a tenului prin înlăturarea toxinelor. Prin exemplul dat, s-a dovedit că toxinele erau praf, machiaj şi sebum, iar acestea pot fi înlăturate de orice produs de curăţare. Specialiştii au analizat substanţele organice şi minerale la cutie, şi au demonstrat că pot obţine aceleaşi rezultate, dacă ar urma doar dieta sănătoasă, recomandată pe prospectul vitaminelor. Comentarii (0) Scrie comentariu (va rugam aveti rabdare pana acesta va fi moderat)
Nume
Comentariumicsoreaza | mareste
Am citit si accept Regulile pentru postarea comentariilor.
Adauga comentariu
Va rugam activati JavaScript pentru a posta un comentariu
Specialiştii din cadrul organizaţiei caritabile "Sense About Science", citaţi de HotNews.ro au realizat un studiu, din care a rezultat că nu există dovezi că, produsele folosite pentru detoxificarea organismului ar avea vreun efect