In sistemul sanitar brailean, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate poate incheia in continuare contracte cu medicii pensionari, daca acestia au avizul Colegiului Medicilor din Romania. In momentul de fata, in evidentele Colegiului Medicilor din Braila sint inregistrati 33 de medici pensionari care au avizele eliberate si activeaza in sectorul de stat si in cel privat. De precizat este faptul ca 7 dintre acesti medici pensionari lucreaza in ambulator, 6 la Spitalul Judetean de Urgenta si unul la Spitalul de Psihiatrie "Sfintul Pantelimon".
La Spitalul Judetean de Urgenta, medicii respectivi lucreaza pe specialitati in care, de ani de zile, se inregistreaza un deficit de medici: Anestezie Terapie Intensiva (ATI), Radiologie, Obstetrica-Ginecologie, Pediatrie, Medicina Interna.
Dupa cum am aflat de la directorul de resurse umane al Spitalului Judetean de Urgenta, intentia Guvernului de a nu mai permite pensionarilor sa beneficieze si de salarii si de pensii nu ii afecteaza pe medicii respectivi. "Noi nu sintem bugetari, sintem platiti de CJAS. Am vorbit la Ministerul Sanatatii si ni s-a spus ca, daca toti medicii pensionari au aprobarea Colegiului Medicilor, Autoritatea de Sanatate Publica le poate da aprobare sa lucreze, pentru ca este deficit de medici pe aceste specialitati", a precizat, ieri, Delia Coman.
In sistemul sanitar brailean, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate poate incheia in continuare contracte cu medicii pensionari, daca acestia au avizul Colegiului Medicilor din Romania. In momentul de fata, in evidentele Colegiului Medicilor din Braila sint inregistrati 33 de medici pensionari care au avizele eliberate si activeaza in sectorul de stat si in cel privat. De precizat este faptul ca 7 dintre acesti medici pensionari lucreaza in ambulator, 6 la Spitalul Judetean de Urgenta si unul la Spitalul de Psihiatrie "Sfintul Pante