In primele doua luni de la lansarea portabilitatii, aproape 16.000 de romani au ales sa schimbe furnizorul de telefonie, cele mai multe portari s-au inregistrat pentru serviciile de telefonie mobila.
Au fost inregistrate aproape 25.000 de cereri de portare, peste 21.000 pentru numerele de mobil si peste 3.000 pentru numere de fix.
In ceea ce priveste telefonia fixa, pana in prezent au fost portate 1.694 de numere catre urmatorii operatori: Atlas Telecom - 1, Dial Telecom - 26, Euroweb - 5, GTS - 7, RCS&RDS - 403, Romtelecom - 210, Telemobil - 62, UPC - 425, Vodafone - 555.
In cazul telefoniei mobile, au fost inregistrate aproximativ 14.000 de portari: Cosmote - 5.960, Orange - 4.167, RCS&RDS - 38, Telemobil - 41, Vodafone - 3.778.
„Asa cum anticipam, cele mai multe portari se produc in zona telefoniei mobile. Numarul de cereri inregistrate, ca si numarul de portari efectuate, corespunde estimarilor noastre. Pana acum, numarul maxim de portari permise fiecarui operator pe zi era de 300. Incepand de astazi vom majora aceasta limita progresiv, atat cat va fi necesar, in functie de numarul de solicitari care vor fi inregistrate”, a precizat presedintele ANC, Liviu Nistoran (foto).
Orange Romania a castigat peste 4.100 de noi clienti, insa operatorul estimeaza in continuare ca numarul de utilizatori care isi vor porta numarul va fi redus.
“Ne bucuram ca am castigat peste 4.100 de noi clienti din alte retele care si-au pastrat numarul de telefon. Raportat la volumul total de activari al tuturor operatorilor in aceasta perioada, numarul celor care au ales portarea in alta retea este redus, asa cum ne asteptam. Estimam ca impactul portabilitatii numerelor sa fie, in continuare, limitat”, a declarat Dorin Odiatiu, Wholesale, International & Regulatory Affairs Director Orange Romania.
Cosmote Romania, cel de-al treilea operator de telef