Britanicii cu stare care isi iubesc nespus de mult animalele de companie le trateaza cu medicamente contra depresiei atunci cand acestea sunt triste.
Catei, pisici si chiar papagali beneficiaza de astfel de tratamente.
Proprietarii de animale de casa din Marea Britanie care observa ca acestea nu se mai bucura atat de mult de compania lor nu pierd timpul si le duc la medic - acesta poate ajunge in anumite cazuri sa le prescrie medicamente antidepresive, relateaza Daily Mail.
Labradorul in varsta de 6 ani Amber Brower a fost obligat sa ia sertraline, un antidepresiv creat special pentru animale, dupa ce propietara, Elizabeth, a observat ca animalul se speria foarte usor si suferea de nevroza - nu vroia sa iasa la plimbare, se ascundea sub scaune si nu mai vroia sa stea in compania oamenilor. Consultatia a costat 250 de lire (aproximativ 350 de euro), insa proprietara spune ca a meritat fiecare banut, cainele revenindu-si din depresie.
Si motanul Tigger a beneficiat de medicamente antidepresive. Animalul apartinea unui cuplu din Davenport, care au constatat ca Tigger a inceput sa se simta rau dupa ce s-a nascut fiica lor.
Motanul simtea ca fetita ii invadase spatiul personal si petrecea ore intregi la geam, uitandu-se si mieunand puternic. Nu mai vroia sa se joace si era extrem de stresat. Dupa ce s-a tratat insa cu Clomicalm, alt antidepresiv pentru animale, si-a revenit.
Chiar si papagalii beneficiaza de tratamente cu antidepresive cand nu se simt bine: Chico, un papagal al unui cuplu din Greenslade, a devenit depresiv pentru ca era convins ca era "casatorit" cu stapana sa. Joyce si Stephen l-au dus la veterinar unde i s-a facut o injectie cu Haloperidol, un antidepresiv care l-a calmat, avand in vedere faptul ca papagalul incepuse sa isi smulga singur penele. Chico era ferm convins ca Joyce este