Campionul mondial la box s-a îngrăşat opt kilograme în vacanţa de Sărbători pe care a petrecut-o în satul natal Pechea, din Galaţi. Sursa: Mediafax Foto
După ce şi-a petrecut Sărbă torile în România, pugilistul român Lucian Bute s-a întors în Canada pentru a-şi relua antrenamentele. Campion mondial la categoria supermijlocie - versiunea WBC, gălăţeanul a povestit pentru EVZ cum a sărbătorit în cel mai pur stil românesc, reuşind performanţa de a mănânca o jumătate de porc în două săptămâni, şi ce regim ţine pentru a da jos cele opt kilograme cu care s-a îngrăşat în ultimul timp. Bute trebuie să scape de surplusul de greutate rapid, pentru că următorul meci de titlu mondial va avea loc în martie.
Campionul român a vorbit deschis şi despre meciul de coşmar de anul trecut, cu Librado Andrade, când era să piardă centura de campion. Atunci, Lucian a fost pus la podea de mexican în ultimele 20 de secunde ale partidei, dar s-a ridicat şi a câştigat titlul in-extremis.
EVZ: Lucian, ţi-ai revenit după vacanţa pe care ai petrecut-o în România?
Lucian Bute: Acasă m-am simţit foarte bine, dar vacanţa de două săptămâni mi s-a părut prea scurtă. Am tăiat porcul în bătătură, am fost apoi la Buşteni, la primarul Savin. Am mâncat jumătate de porc cât am stat acasă, la Pechea! Am plecat în Canada cu opt kilograme în plus faţă de greutatea normală. Aucum trebuie să le dau jos. Mama mi-a făcut toate poftele, mi-a gătit ce am vrut. Am mâncat sarmale, friptură, am băut vin... N-am iertat nimic, de la şorici până la caltaboşi şi cârnaţi.
Te-ai antrenat în perioada asta?
N-am făcut niciun antrenament. Nimic! Am stat mai mult în casă. Am mâncat şi m-am odihnit. Aveam nevoie să mă relaxez după ultimul meci pe care l-am disputat pentru titlul mondial...
Când reiei pregătirile pentru următoarea partidă?
Sâmbătă