In timp ce in orasele vecine CET-urile au trecut pe combustibili alternativi sau li s-a redus ratia de gaz, pentru Barila nu s-au anuntat probleme de acest gen. CET Galati, de exemplu, a anuntat ca a trecut deja pe pacura, dar a punctat ca rezervele din acest combustibil ii acopera productia de energie termica doar pentru 10 zile.
Brailenii care se incalzesc in sistem centralizat nu vor avea deocamdata probleme din cauza crizei gazului metan. Furnizorul local de energie termica SC "CET" SA a anuntat, ieri, la inchiderea editiei, ca alimentarea cu gaz se face in parametri normali si astfel nu exista probleme cu producerea agentului termic. "Deocamdata, primim gaz metan fara nici o restrictie si procesul de productie a energiei termice se deruleaza normal, fara probleme. La acest moment functionam cu un cazan de mare capacitate de pe platforma de la kilometrul 10 si in completare cu sursa de vara data in folosinta anul trecut, astfel incit necesarul de consum al clientilor nostri este asigurat", a precizat directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu.
In alta ordine de idei, in ceea ce priveste furnizorul de gaz metan "Distrigaz Sud" la care sint arondati clientii casnici din Braila, compania a dat inca o data asigurari ca nu sint probleme in alimentarea cu combustibil gazos. In plus, conducerea "Distrigaz Sud" a precizat ca eventuale sincope ar putea sa apara doar din cauza gerului, intrucit anumite componente ale instalatiei de distributie pot ingheta si, astfel, pentru citeva ore, presiunea pe retea poate inregistra valori mai mici decit cele normale.
In ceea ce priveste alti doi mari consumatori de gaz din municipiu, SC "Promex" si SC "Laminorul", ambele companii au precizat ca nu au probleme legate de alimentarea cu gaz.
In timp ce in orasele vecine CET-urile au trecut pe combustibili alternativi sau li s-a redus ratia de g